O-STA

LUI vabi v pospeševalnik Accelerate2Move

Pospeševalnik EIT Urban Mobility, Accelerate2Move, katerega partner je tudi LUI, odpira prijave za 6-mesečni program pospeševanja v letu 2024. Letos program vključuje individualno mentorstvo, delavnice, mreženje in popolnoma plačan poletni tabor v živo.

Accelerate2Move predstavlja odlično priložnost za zagonska podjetja, ki razvijajo inovativne rešitve na področju mestne, obalne, pomorske in vodne mobilnosti. Podpira start-upe in scale-upe, ki ustvarjajo rešitve z naprednimi tehnologijami (AI, Blockchain, 5G, V2X in IoT), ki lahko prispevajo k trajnostni mobilnosti. LUI sodeluje pri identificiranju start-upov primernih za investicije in nudi strokovna mentorstva.

Kaj pospeševalnik Accelerate2Move ponuja:

● 6 mesecev prilagojenega programa pospeševanja, razvitega skupaj z zagonskimi podjetji,

● 80 ur spletnega mentorstva in raznolikih tematskih delavnic,

● 5-dnevni tabor v živo v Latviji (stroški v celoti kriti),

● Mentorstvo od najbolj primernih mentorjev iz naše baze 200 strokovnjakov,

● Mreženje z vodilnimi partnerskimi podjetji v industriji,

● Možnost testiranja vaših rešitev v testnih okoljih in pilotnih mestih,

● Možnost za investicijo EIT Urban Mobility - oddelek Impact Ventures,

● Vsa podprta zagonska podjetja prejmejo tudi subvencijo v višini 2500 EUR.

Petra Grgasović, predstavnica "REGEA" in koordinatorica pospeševalnika Accelerate2Move pravi: "Vedoč, da so pilotiranje in testiranje med glavnimi prioritetami podjetij v zgodnji fazi v Evropi, ekipa Accelerate2Move vloži velike napore, da takšne priložnosti postanejo bolj dostopne, in s tem pomaga tako podjetjem kot javnemu sektorju. Skozi sodelovanje in partnerstvo podpiramo živahen ekosistem, kjer lahko podjetniki svoje drzne ideje spremenijo v resničnost in pozitivno vplivajo na sisteme urbane mobilnosti in javni prostor."

"Program Accelerate2Move bo zagonskim podjetjem omogočil, da napredujejo v svojem razvoju preko prilagojenega programa pospeševanja, intenzivnega mentorstva od najbolj primernih mentorjev in testiranja njihovih rešitev v uporabnih živih laboratorijih, da ohranijo in razširijo svojo konkurenčno prednost," dodaja Ņikita Kazakevičs, vodja sodelovanja ekosistemov v oddelku za inovacijski razvoj LMT.

Prijave na pospeševalnik Accelerate2Move so odprte do 15. aprila 2024 - https://www.eiturbanmobility.eu/impact-ventures/accelerator/future-mobility/

Projekt sofinancira EIT Urban Mobility, pobuda Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), telesa Evropske unije. EIT Urban Mobility si prizadeva spodbujati pozitivne spremembe v mobilnosti, da bi mesta postala bolj življenjska. Več informacij na www.eiturbanmobility.eu

Za več informacij kontaktirajte vodjo projekta EIT Urban Mobility na LUI: Joanna Zielinska

joanna.zielinska@lui.uni-lj.si